Është Koha Për Ta Mbajtur Erdoganin Përgjegës

Është koha për ta mbajtur përgjegjës presidentin e Turqisë, Erdoganin, për shkeljet e tij skandaloze të të drejtave të njeriut dhe kundërshtimin e Kartës së NATO-s që e dobëson aleancën dhe bie drejtpërdrejt në duart e Rusisë dhe të Kinës Është e vështirë të kuptosh pse, gjatë tetë viteve të fundit, në veçanti që nga…

April 1, 2024 Read more

Cili është rezultati përfundimtar i Izraelit në Gaza?

Nëse Izraeli nuk vendos një strategji daljeje dhe rezultatin përfundimtar që do të çojë në një zgjidhje të konfliktit izraelito-palestinez në koordinim të plotë me SHBA-në dhe Arabinë Saudite, lufta kundër Hamasit do të jetë vetëm një episod tjetër brutal i dhunshëm që do ta përgatisë terrenin për shpurritje të zjarrit që do të përfshijë…

November 14, 2023 Read more

Serbia Kurrë Nuk Mund Ta Ndryshojë Pavarësinë E Kosovës

Ka ardhur koha që qeveria serbe të zgjohet në lidhje me realitetin se pavarësia e Kosovës në çdo rrethanë është e pakthyeshme. Sa më shpejt që qeveria e Vuçiqit e pranon këtë realitet, aq më të mëdha do të jenë përfitimet ekonomike, politike dhe të sigurisë të cilat do t’i gëzojnë Serbia dhe Kosova brenda…

February 2, 2022 Read more

Letër e hapur Presidentit Erdogan

Kur Erdogani largohet nga skena politike, do të ketë përzierje ndjenjash të përbuzjes dhe të lehtësimit të publikut – e jo të respektit që u tregua ndaj Ataturkut I nderuari President Erdogan, Po Jua dërgoj këtë letër të hapur sepse më dhemb kur shoh se Turqia – një vend që mund të kishte arritur kulmet…

December 8, 2021 Read more

Mundësia E Artë E Kurtit Për Ta Transformuar Kosovën

Kryeministri i Kosovës Kurti ka një shans të shkëlqyeshëm për të arritur ta bëjë Kosovën një model të demokracisë progresive, ekonomisë së përparuar dhe barazisë sociale që asnjë shtet tjetër në Ballkan nuk mund ta rivalizojë. Pyetja është, a do ta bëjë ai këtë dhe çfarë do t’i duhej? Përmirësimi i së keqes Kryeministri Kurti…

July 7, 2021 Read more

Misogjinia e Erdoganit tejkalon dekadencën e tij morale

Vendimi i Erdoganit për ta tërhequr Turqinë nga Konventa e Këshillit të Evropës për Parandalimin dhe Luftimin e Dhunës ndaj Grave nga viti 2011, është deri më tani kthesa më e neveritshme që ai ka ndërmarrë ndaj grave T’i shëndrosh gabimet në një gjë drejtë Është e vështirë të gjesh diçka më përbuzëse sesa vendimi…

April 19, 2021 Read more

Iluzioni i Serbisë për ta zhbërë pavarësinë e Kosovës

Tani mund të jetë koha e përshtatshme që Serbia të pajtohet me mizoritë e saj kundër shqiptarëve të Kosovës, aq të tmerrshme sa nuk mund të thuhen. Sa më shpejt që Beogradi të pajtohet me të kaluarën e tij, aq më shpejt mund të fillojë vetë-shpëtimin e tij moral, pa të cilin do të vazhdojë…

March 11, 2021 Read more

Koha që Kosova të sigurojë pavarësinë e vërtetë

Është koha që liderët politikë në Kosovë të sigurojnë një program të qartë, koheziv dhe të qëndrueshëm socio-ekonomik dhe politik për ta vendosur Kosovën në rrugën e rimëkëmbjes dhe përparimit dhe të bëhet një shtet me të vërtetë i pavarur. Asnjë i huaj nuk duhet të këshillojë publikun kosovar për kë të votojë në zgjedhjet…

February 10, 2021 Read more

Kosova—Drejt Pavarësisë së Vërtetë

Kosova është bërë shteti më i ri në Evropë kur e shpalli pavarësinë e vet në vitin 2008. Fatkeqësisht, Kosova vazhdon të vuajë nga problemet në rritje, duke përfshirë mungesën e përvojës në qeverisje, korrupsionin e shfrenuar (veçanërisht në nivele të larta të qeverisë kombëtare), zhvendosjen e burimeve njerëzore dhe natyrore, rivalitetet e hidhura politike…

September 28, 2020 Read more
Page 1 of 3123