Marrëveshjes Serbi-Kosovë I Mungon Përfundimi I Konfliktit Të Tyre

Marrëveshjes së fundit mes Kosovës dhe Serbisë për normalizimin e marrëdhënieve ekonomike mes dy vendeve, i cili u arrit me ndërmjetësimin e SHBA-së, i mungon procesi i domosdoshëm i pajtimit, i cili do të çonte deri te njohja e pavarësisë së Kosovës nga Serbia. Disa nga elementet e marrëveshjes për normalizim ekonomik janë pozitive, duke…

September 11, 2020 Read more

Izraeli dhe palestinezët: Arkitektët e shkatërrimit të tyre

Ndërsa Izraeli po e feston 72 vjetorin e pavarësisë së tij, konflikti izraelito-palestinez vazhdon të vlojë, pasi që siç duket asnjëra anë nuk ka mësuar asgjë nga konflikti i tyre shtatëdhjetëvjeçar, kurse ndryshimet dramatike në terren refuzohen me lehtësi. Akuzat dhe kundërshtimet – akuzat kundër njëri-tjetrit vazhdojnë të mos përshtaten, sikur çdo gjë të ishte…

May 29, 2020 Read more

Portreti i diktatorit të pamëshirshëm

Turqia është një vend me potenciale të panumërta, me burime të mëdha njerëzore dhe natyrore, dhe pasuri kulturore që mund ta rivalizojnë çdo vend të zhvilluar në pothuajse çdo segment të jetës. Por Presidenti i Turqisë, Erdogani, i ka shpërdorur të gjitha këto duke i vënë interesin e vet dhe ambicien e verbër para shtetit….

May 26, 2020 Read more

Pasojat fatale të aneksimit territorial

Qeveria izraelite beson se ka dritën e gjelbërt të Uashingtonit për të aneksuar territore të palestinezëve. Gabim. Trump nuk ka hallin e paqes ndërmjet palëve në konflikt, por donë votën e evangjelikëve për të fituar zgjedhjet që vijnë. Një zhvillim që mund të ketë pasoja fatale për Palestinën e veçanërisht për Izraelin. Formimi i koalicionit…

May 4, 2020 Read more

Lufta në Jemen – krim kundër njerëzimit dhe Islamit

Luftën në prokurim [indirekte], të cilën Arabia Saudite dhe Irani, pesë viteve të fundit e zhvillojnë në tokën e Jemenit tejkalon përmasat e vetëm dështimit të aftësive njerëzore, ngase ajo veçohet për nga egërsia e skajshme dhe qenia kundër frymës dhe shkronjave të Kuranit. Ironia e gjithë kësaj: Arabia Saudite ka plotë arsye që t’i…

April 20, 2020 Read more

Shqipëria jashtë BE-së, plan i Putinit dhe Erdoganit!

BE duhet ta ketë të qartë që secila vonesë në integrimin e Shqipërisë do të realizojë planet e Rusisë dhe Turqisë. Andaj procesi duhet filluar nderkohe edhe Shqipëria të përmbushë kriteret në luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar Alon Ben-Meir & Arbana Xharra Në kohën kur Shqipëria pritej të bënte përparim të konsiderueshëm në…

July 2, 2019 Read more

Ta raportosh të vërtetën në Ballkan, të rrezikohet jeta!

Alon Ben Meir & Arbana Xharra Gazetari hulumtues nga Kosova, Parim Olluri, i njihte ata që fizikisht e sulmuan dy vjet më parë para shtëpisë së tij. ” Unë i kam dërguar Policisë së Kosovës disa emra, bazuar në shkrimet që kisha shkruar ato dite dhe emrat që kisha përmendur, por as Policia dhe as…

February 6, 2019 Read more

Korrupsioni, arsye pse Ballkani nuk po futen në BE!

Nga Alon Ben-Meir dhe Arbana Xharra Gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor – Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi dhe Shqipëria janë “shtete të kapura” nga politikanët e korruptuar, të lidhur me krimin e organizuar. Fakte këto të dokumentuara nga raporte të ndryshme ndërkombëtare, që po ngrisin shqetësime të mëdha edhe mes zyrtarëve…

January 9, 2019 Read more
Page 2 of 3123