Gara e axhendave Islamike të Erdoganit dhe Gylenit!

Nga Alon Ben Meir dhe Arbana Xharra Deri pesë vjet më parë, Fethullah Gylen dhe Presidenti i Turqisë Erdogan ishin aleatë që mbështetën njëri-tjetrin. Të dy e përdornin Islamin si bazë të doktrinës së tyre, gjë që i bëri ata ideologjikisht të ndryshëm nga figura revolucionare sekulariste Mustafa Kemal Atatürk, themeluesi i Republikës së Re…

November 30, 2018 Read more

Huliganët e Erdoganit trokitën në dyert e Universitetit të New Yorkut

Javën e kaluar kam organizuar një diskutim me panel mbi Turqinë nën udhëheqjen e Erdoganit në Universitetin e New Yorkut, Një ditë përpara ngjarjes, u paralajmërova se disa prej mbështetësve të Erdoganit do të na prishin ngjarjen dhe kishim frikë se dhuna mund të shpërthejë. Me mëngjes, Universiteti i NewYorkut kishe marrë një letër prej…

October 31, 2018 Read more

Diyanet: Makineria Islamike e Erdoganit Në Ballkan

Alon Ben-Meir dhe Arbana Xharra Tabela me fotografinë e një xhamie me katër minare të stilit Osman dhe me flamurin e Turqisë është vendosur në një lokacion të rëndësishëm në qendër të Prishtinës, kryeqytetit të Kosovës. Me më pak se 2 milionë banorë, Kosova e cila shpalli pavarësinë e saj nga Serbia në vitin 2008,…

October 18, 2018 Read more

Bosnia, “Jerusalemi” i Erdoganit në Zemër të Evropës

Alon Ben-Meir and Arbana Xharra Ndërkohë që Presidenti i Turqisë Erdogan është duke mbetur pa para, ai është tani, më shumë se çdo here më parë, duke përdorur fenë për të “ushqyer” Ballkanin, veçanërisht shtetet që janë më të ndjeshme ndaj ndikimit islamik. Bosnja është në ballë të axhendës ambicioze islamike të Erdoganit, ku ai…

September 14, 2018 Read more

Realizimi I Erdoganit Dhe Pasojat E Jashtme

Ri-zgjedhja e presidentit turk Erdogan, që konsiderohet si process i lirë, i drejtë dhe përfaqësues i vullnetit të shumicës së popullatës turke, ka implikime të tmerrshme si vendore ashtu dhe të huaja. Mbështetësit e Erdoganit sugjerojnë se zgjedhjet vetëm përforcojnë natyrën demokratike të vendit dhe se kritikët e Erdoganit tani duhet të pranojnë vendimin publik….

June 28, 2018 Read more

“Kali i Trojes” së Erdoganit në Maqedoni

Shumica e shqiptarëve në Maqedoni identifikohen së pari si myslimanë dhe më pas nga identiteti shqiptar. Krahasuar me shtetet e tjera ballkanike ku jetojnë shqiptarët të cilët nuk e konsiderojnë fenë si një faktor dominues në jetën e tyre, shqiptarët në Maqedoni janë mbështetësit më të vendosur të Erdoganit dhe agjendës së tij islamike. Autorët…

June 14, 2018 Read more

Serbia, Turqia dhe Rusia – kambanat e alarmit për Evropën

Nga Alon Ben-Meir & Arbana Xharra Gjersa BE përpiqet të rris ndikimin në Ballkan, Rusia dhe Turqia kanë përforcuar zellshëm lidhjet e tyre në rajon. Intensifikimi i i interesit të BE-së për pjesën e saj jugore u provokua nga frika për rritjen e shtuar të ndikimit të Moskës në Ballkan. Edhepse aleati më besnik dhe…

May 22, 2018 Read more

Edi Rama nën shërbim të agjendës islamoradikale të Erdoganit

Përkundër kritikave të ashpra nga SHBA, BE dhe nga brenda vendi qeveria shqiptare, respektivisht Edi Rama vazhdon t’i mbetet më besniku dhe më i nënshtruari autokratit të Ankarasë. Për shkak të investimeve të Turqisë, thuhet. Investime, të cilat mirëpo, sipas njohësve të rrethanave ndodhin kryesisht ilegalisht. Rrezikon Shqipëria BE-në për shkak të Erdoganit? Nga Arbana…

May 2, 2018 Read more
Page 3 of 3123